• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

20 Haziran 2024 18:25

Petrol Ofisi insan Kaynakları Direktörü Burcu Yüksel Kocagöz,Kadın Dostu Markalar Platformu’nun İnsan ve Kültür Dijital Kitabına Konuk Oldu..!

 

 “Gelişimin Öncüsü yaklaşımımızla İK stratejimizi şekillendiriyoruz”

 

Dönüşüm, liderlik ve gurur üzerine inşa ettikleri ‘Gelişimin Öncüsü’ işveren değer önermesini İK stratejileriyle şekillendirdiklerini dile getiren Petrol Ofisi İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Yüksel Kocagöz,

 

“Müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesinde iyileştirme sağlamak, sosyal sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmek ve hem genç yeteneklerin hem deneyimli profesyonellerin bir parçası olmak için can atacağı bir kurum olarak yola devam etmek en önemli önceliğimiz” diye konuşuyor.

 

Ülke genelinde ve yakın coğrafyada hava, deniz ve kara araçlarında ihtiyaç duyulan tüm yakıt çeşitlerini sağlayabilen tek grup olarak Türkiye’nin en büyük 5 özel şirketi arasında yer alan Petrol Ofisi’nin en önemli odak noktaları arasında müşteri memnuniyeti ve sürekli gelişim bulunuyor. Şirket kültürünü iş birliği, bütüncül dürüstlük, yenilikçilik ve çalışan memnuniyeti gibi temel değerler etrafında şekillendiren Petrol Ofisi, bu değerlerle çalışanları arasında güçlü bir dayanışma ve bağlılık oluşturarak büyümeyi amaçlıyor.

 

Güçlü bir şirket kültürünün, şirketin başarısı ve sürdürülebilirliği için hayati önem taşıdığına inandıklarını vurgulayan Petrol Ofisi Insan Kaynakları Direktörü Burcu Yüksel Kocagöz, bu nedenle şirket kültürünü yeniliklerle sürekli geliştirmeye devam ederek tüm çalışanlar için ilham verici ve motive edici bir çalışma ortamı oluşturmakta kararlı olduklarını ifade ediyor.

 

Yakın gelecekte teknolojik yenilikleri iş süreçlerine hızla entegre etmeye devam ederek şirket kültürünü güçlendirmeyi planladıklarını belirten Yüksel Kocagöz, “Petrol Ofisi olarak toplumsal ve çevresel sorumluluklarımızın farkındayız ve bu farkındalığı ortaya koyabilmek adına daha fazla sürdürülebilirlik yaklaşımıyla projelerimize odaklanmayı hedefliyoruz.

 

‘Bugünden yarına hazırız söylemimiz ve ‘Gelişimin Öncüsü’ yaklaşımımız ile yenilikçi çözümler geliştiriyor, çalışanlarımızın ve şirketimizin başarısını daha da ileri taşımayı amaçlıyoruz” şeklinde konuşuyor.

 

 

 

Petrol Ofisi İnsan Kaynakları Direktörü Burcu Yüksel Kocagöz, hem şirket içi iletişimi hem paylaşılan değerleri güçlendirmek amacıyla yaptıkları çalışmalar ve toplumsal cinsiyet eşitliği için attıkları adımlar hakkında şunları aktarıyor:

 

“Hedefimiz yeni fikirlere ve yaratıcı çözümlere açık bir ortam yaratmak”

 

Türkiye’nin lider akaryakıt ve madeni yağ şirketi Petrol Ofisi Grubu olarak en yüksek teknoloji ile donatılmış üretim ve dolum hatları sayesinde ülkemizin tüm ağır sanayi ve üretim tesislerine; lojistik, inşaat, madencilik ve denizcilik sektörlerine ürün ve hizmet sağlamak için durmaksızın çalışmaktayız. Ülkenin kaynaklarından yaratılmış olmanın bilinciyle, ülkenin ve toplumun sosyal ve ekonomik gelişimine enerji sağlama sorumluluğu ile hareket ediyoruz.

 

Tüm bunlarla birlikte enerjinin her kolunda faaliyet gösteren dev bir altyapı grubu olma yolunda; finansal hizmetler, oyun gibi farklı sektörlerde de girişimleri olan bir grup şirketi olma yönünde ilerliyoruz.

 

En büyük hedeflerimizden biri, yeni fikirlere ve yaratıcı çözümlere açık bir ortam yaratarak sektörde öncü olmak. Çalışanlarımızın mutlu ve motive olmalarını sağlayarak işlerinde en iyisini ortaya koymalarını destekliyoruz. Projelerde ekip çalışmasını ve ortak hedefler belirlemeyi teşvik ederek iş birliğini ve sinerjiyi artırıyoruz.

 

Çalışanlarımızın yeteneklerini geliştirmek, kişisel gelişim yolculuklarını desteklemek ve profesyonel kariyerlerinde ilerlemelerine olanak tanımak için ise Petrol Ofisi Akademi altında çeşitli eğitim ve gelişim programları sunuyoruz. Koçluk-mentörlük programları ve liderlik gelişim programları ile çalışanlarımızın potansiyellerini tam olarak gerçek.

 

 “Çalışan deneyiminin sürekli iyileştirilmesi bizim için çok önemli”

 

Petrol Ofisi’nin 3 ana unsuru olan ‘dönüşüm’, ‘liderlik’ ve ‘gurur’ üzerine inşa ettiği ‘Gelişimin Öncüsü’ işveren değer önermesi, İK stratejimizi şekillendiriyor ve çalışanları bugünden yarına hazırlamak için önemli bir referans oluşturuyor. Çalışan deneyiminin sürekli iyileştirilmesi ve buna bağlı olarak verimli iş sonuçları elde edilmesi, çalışmalarımızın merkezindeki en önemli amaçlardan biri.

 

Çalışanlarımızın öneri ve beklentilerini dikkate almak, bağlılığı güçlendirici yaklaşımları sürekli geliştirmek, etik değerlerin yaşatıldığı, iş ve özel yaşam arasındaki dengeyi dikkate alan bir iş ortamı sağlamak hedeflerimiz arasında.

 

Çalışanlarımızın şirketimizin kültürüyle ne kadar uyumlu olduğunu ve şirkete ne kadar bağlı olduğunu ölçmek ve yeni katılan çalışanları bu kültüre entegre etmek bizim için çok önemli. Bu hedefe ulaşmak için kapsamlı bir anket sistemi, rehberlik programları ve oryantasyon programları gibi çeşitli yöntemler kullanıyoruz.

 

Çalışanlarımızın şirketimiz kültürünü ne kadar benimsediğini ve şirkete olan bağlılığını ölçmek için Çalışan Deneyimi Anketini önemli bir araç olarak görüyoruz.

 

Tüm çalışanların dahil olduğu ve yılda bir kez yapılan memnuniyet, bağlılık ve motivasyon boyutlarının ölçümlendiği Çalışan Deneyimi Anketi’nin yanı sıra aramıza yeni katılan çalışanların birinci, üçüncü ve altıncı ay deneyimlerini ve algılarını ölçmek üzere ‘Petrol Ofisi Yolculuğum’ anket serisini uyguluyoruz.

 

Bu yöntemler, bu hedefe ulaşmak için kullandığımız araçlardan sadece birkaçı. Çalışanlarımızın şirketimizin kültürüne ne kadar bağlı olduğunu ölçmeye ve buna bağlı geliştirmeler yapmaya devam ederek tüm çalışanlarımız için daha kapsayıcı ve motive edici bir çalışma ortamı oluşturmaya kararlıyız.

 

“Bütünsel Esenlik Platformumuzu ‘İyi Hisset, Mutlu Ol’ mottosu ile hayata geçirdik”

 

Çalışanlarımızın, şirketimizin başarısında en önemli kaynak olduğuna inancımız tam. Bu nedenle, insan kaynakları ve kültür uygulamalarımızı sürekli olarak geliştirerek çalışanlarımızın mutluluğunu, bağlılığını ve yaratıcılığını en üst düzeye çıkarmak için çalışıyoruz.

 

İş hayatımızdaki başarılarımızın yanı sıra kişisel hayatlarımızdaki esenlik düzeyini çok önemsiyoruz. Bu bakış açımızla, çalışma arkadaşlarımızın ve ailelerinin hayatlarına dokunarak esenliklerini artırmak üzere, kişiye özel danışmanlık hizmetleri sunan Bütünsel Esenlik Platformumuzu “İyi Hisset, Mutlu Ol” mottosu ile hayata geçirdik. Uzman psikolog, diyetisyen ve spor eğitmenleri ile birebir online seans görüşmeleri, yarışmalar, meydan okuma aktiviteleri, kulüpler, etkinlikler, webinarlar, meditasyon, yoga ve egzersiz içerikleri ile bütünsel sağlığımıza odaklanıyoruz.

 

Çalışanlarımızın, şirketimizin kültürüne entegre olmalarının ve şirkete bağlılık duymalarını sağlamanın başarımız için kritik olduğu düşüncesindeyiz. Bu nedenle “Rehber Uygulaması” sayesinde yeni ekip arkadaşımızın Petrol Ofisi’nin çalışma ortamına mümkün olan en kısa sürede uyum sağlamasını sağlıyor, ilk iş günlerinde karşılaşabileceği olası zorlukları birlikte çözerek işe uyum sürecini kolaylaştırmak istiyoruz.

 

Petrol Ofisi 360 Oryantasyon programımızın kültürümüz, değerlerimiz, kişisel farkındalık, algı ve imaj yönetimi, öğrenme çevikliği ve sunum teknikleri gibi eğitim başlıklarının olduğu üç günlük akışı ile; hem işe yeni başlayan çalışma arkadaşlarımızın adaptasyon sürecini kolaylaştırıyor hem de kariyer yolculukları için bireysel gelişim planlarını hazırlamalarına destek oluyoruz.

 

Ayrıca düzenlediğimiz saha oryantasyonu ile istasyon, terminal, fabrika ziyaretleri gerçekleştiriyorlar. Böylece müşteri deneyimi, acente yönetimi ve otomasyon ile iş süreçlerimizi daha yakından gözlemleyerek Petrol Ofisi değer zincirini bütünsel olarak kavrayabiliyorlar.

 

“Hedefimiz, ön saha kadın çalışan oranını yüzde 30’a çıkarmak”

 

Kadınların iş gücüne katılımını ve kariyer gelişimlerini teşvik ediyoruz. “İş’te Eşit Adimlar” projesi, kadınların iş gücüne katılımlarını sağlama ve kariyer gelişimlerini teşvik etme konusunda Petrol Ofisi Grubu’nun kararlılığını gösteren önemli bir adım. Bu projenin, şirketimizin daha çeşitli ve kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturması ve kadın çalışanlarımızın potansiyellerini tam olarak gerçekleştirmeleri için etkili olacağını umuyoruz.

 

Bu doğrultuda “İş’te Eşit Adimlar” projesi ile kadın çalışanların iş hayatına katılımını artırmayı hedefliyoruz. Hedefimiz, 1900’den fazla istasyonumuzda ön saha kadın çalışan oranını yüzde 30’a çıkarmak. İstihdam edilen kadın çalışanlarımıza yönelik özel ön saha eğitimleri düzenleyerek mesleki gelişimlerini de destekliyoruz.

 

“Şirket içinde açık ve şeffaf bir iletişim kurmaya önem veriyoruz”

 

Petrol Ofisi’nde, şirket içi iletişimi ve paylaşılan değerleri güçlendirmeye büyük önem veriyoruz. Bu hedefe ulaşmak için çalışanlarımızın birbirleriyle bağlantıda kalmalarını, şirketimizin kültürüne dahil olmalarını ve ortak değerlerimizi benimsemelerini sağlayan çeşitli programlar ve platformlar sunuyoruz.

 

Şirket içi iletişimi güçlendirmek için ise sosyal etkinlikler düzenliyor ve kurumsal yarışmalara katılıyoruz. Takım performansını artırmak ve iş birliğini teşvik etmek adına takımdaşlık eğitimleri organize ediyoruz.

 

Ofisim, şirket içi iletişimi ve ulaşılabilirliği kolaylaştırmak için geliştirdiğimiz özel bir intranet platformu.

 

Bu platform, tüm çalışanların işle ilgili bilgilere erişmesini, birbirleriyle iletişim kurmasını ve iş birliği yapmasını sağlıyor.

 

İnsan Kaynakları ekibi olarak aylık frekansta yayınladığımız Popüler adındaki şirket içi dergimiz ise, çalışanlarımızı her ayın başında o ayın önemli haberleri, İK’dan gelen güncellemeler ve ofis içi duyurular ile ilgili bilgilendirme amacı taşıyor.

 

Ayrıca kurumsal toplantılar aracılığı ile çalışanlarımızla açık ve şeffaf bir iletişim kurmaya önem veriyoruz.

 

“İş’te Eşit Kadın sertifikasını sektörde ilk alan şirket olduk”

 

Toplumsal cinsiyet eşitliğini temel bir insan hakkı ve işyeri başarımız için kritik bir faktör olarak görüyoruz.

 

Bu ilke doğrultusunda, işyerinde kapsayıcı ve adil bir ortam oluşturmak için kapsamlı bir dizi politika ve programı uygulamaya koyduk.

 

Şirketimizde çeşitliliği teşvik etmek ve kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmak için geçtiğimiz yıl toplumsal cinsiyet eşitliği politikamızı yayınladık.

 

Bu politikada cinsiyet eşitliği, ayrımcılığın önlenmesi ve eşit fırsatlar gibi konulara vurgu yaptık.

 

Ayrıca bir ilke imza atarak, Sürdürülebilirlik Akademisi ve Ingiliz denetim şirketi Intertek iş birliğiyle gerçekleşen ve iş hayatında kadınlara eşit haklar ve fırsatlar sunan kurumlara verilen İş’te Eşit Kadın sertifikasını Akaryakıt ve Madeni Yağ sektöründe ilk alan şirket olduk. Kadınların iş hayatında eşit haklar, fırsatlar ve şartlarda yer almalarının ne kadar önemli olduğuna olan inancımızı ve bu doğrultudaki çabalarımızı bu sertifikayla güçlü bir şekilde vurguluyoruz.

 

Petrol Ofisi Grubu’nda, çeşitliliği ve kapsayıcılığı başarımızın temel taşı olarak görüyoruz. Bu ilke doğrultusunda, işe alımlarda da çeşitliliği ve kapsayıcılığı artırmak için kapsamlı bir dizi prosedür ve politikayı uygulamaya koyduk.

 

Böylece dil, din, irk, yaş, etnik köken ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, tüm adaylar için eşit değerlendirme yapıyor ve işe alım kararlarımızı objektif kriterlere dayandırıyoruz. Öte yandan Petrol Ofisi Grubu’nda çalışanlarımızın eşitlik bilincini artırmak ve kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmak için kararlıyız.

 

Bu hedefe ulaşmak için çeşitli eğitim ve farkındalık programları düzenlemenin yanı sıra engelli bireylerin işe alımını, iş yerindeki deneyimlerini ve kariyer gelişimlerini desteklemek için özel aksiyonlar alıyoruz.

 

Çalışanlarımız arasında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla AÇEV ile ortak yürütülen zorunlu Toplumsal Cinsiyet Eşitliği eğitimimiz mevcut. Bu kapsamlı eğitim programı ile tüm çalışanlarımıza cinsiyet eşitliği kavramını, cinsiyet temelli ön yargıları ve ayrımcılığı, kapsayıcı bir çalışma ortamı oluşturmanın önemini öğretmeyi amaçlıyoruz.

 

Petrol Ofisi Grubu olarak hedefimiz, var olduğumuz tüm coğrafyalarda erişilebilir enerji tedarik eden pozisyonumuzu güçlendirerek devam ettirmek olacaktır.

 

Bunu yaparken müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesinde sürekli olarak iyileştirme sağlamak, marka olarak sosyal sorumluluklarımızın bilincinde hareket etmek ve hem genç yeteneklerin hem deneyimli profesyonellerin bir parçası olmak için can atacağı bir kurum olarak yola devam etmek en önemli önceliğimizdir.

 

Burcu Yüksel Kocagöz kimdir?

 

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Burcu Yüksel Kocagöz, 29 yıllık kariyer hayatı boyunca farklı sektörlerde ve çeşitli birimlerde yöneticilik görevleri üstlendi.

 

Şu anda Petrol Ofisi’nde *İnsan Kaynakları Direktörü’ olarak çalışmalarına devam eden Yüksel Kocagöz, stratejik insan kaynakları süreçlerini etkin bir şekilde yürütmek için yetenek kazanımı, yetenek yönetimi, ücretlendirme ve yan haklar, performans yönetimi, çalışan deneyimi, eğitim ve gelişim, işveren markası gibi alanlarda öncü projeleri ekibiyle beraber hayata geçiriyor.

 

Liderlik ve takım çalışması konularına büyük bir tutkuyla bağlı olan ve bu doğrultuda çalışanların motivasyonunu artırmak için projeler geliştirerek kurumsal kültürün yayılmasına katkıda bulunmaktan mutluluk duyan Yüksel Kocagöz, değişen iş dünyasına uyum sağlama, inovasyon ve sürekli öğrenme konularında kendini sürekli olarak geliştirmeye de büyük önem veriyor.

 

 

 

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.