• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

9 Haziran 2024 10:42

Opet ile Akaryakıt sektöründe kadının yükselişi..!

Teknolojide fırsat eşitliği

 

Türkiye’de 18-27 yaşındaki kadınlara ücretsiz online eğitim vermek hedefiyle Yapı Kredi, CIFAL Istanbul, Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin baş- lattığı “Teknolojide Fırsat Eşitliği” programina Bahçeşehir Koleji de katıldı. Bu kapsamda, Bahçeşehir Koleji’nde okuyan 15 ve üzeri yaştaki öğrenciler, velileri ve öğ- retmenler de artık programdan yararlanabilecek.

 

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Özden Önaldı, “Yapı Kredi olarak, daha gelişmiş ve sürdürülebilir bir dünya için kadınların teknoloji sektörün- deki varlığını güçlendirmeyi ve yolun başında onlara destek olmayı önemsiyoruz.

 

Büyük veriden yapay zekaya, bulut teknolojilerinden siber güven- liğe, nesnelerin internetinden endüstri 5.0’a kadar konunun uzmanları tarafından kapsamlı bir eğitim içeriği olan ‘Teknolojide Fırsat Eşitliği’ programına artık Bahçeşehir Koleji’nde okuyan 15 ve üzeri yaştaki öğrenciler, velileri ve çalışanlar da katılabilecek. Böylece genç kızlarımız henüz üniversite seçimlerini şekillen- dirirken, teknoloji alanındaki farkındalıklarını artırarak bilinçli karar verme fırsatı bulacaklar.

 

Projemiz kapsamında, program- dan faydalanabilecek kadınların sayısının artmasından dolayı çok mutluyuz.

 

Eğitimlerini tamamlayarak, sertifikalarını alan kadınların, teknoloji sektöründe de bir adım önde olmaları için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde birinci oldu

 

Türkiye Sinai Kalkınma Bankası (TSKB), Hollanda merkezli bağımsız veri şirketi Equileap tarafından gerçekleştirilen “Gelişmekte Olan Piyasalar Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde birinci sırada yer aldı.

 

Gelişmekte olan piyasalarda bin 500 şirket arasında yapılan araştırma sonucu yüzde 71’lik cinsiyet eşitliği skoru ile birinci olan banka, 2024 yılı listesinde Türkiye’den yer bulan tek kurum oldu.

 

Toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını tüm açılımlarıyla analiz eden en kapsamlı küresel veri tabanına sahip olan Equileap, titiz araştırmalarıyla finansal kuruluşların yatırım yapması ge reken altın standart ölçümlerini sağlıyor. Küresel piyasalardaki eşitsizliğin yol açtığı riskleri de- ğerlendiren ve fırsatları ortaya koyan Equileap, gelişmekte olan piyasalarda daha dengeli ve eşitlikçi bir yatırım ortamının oluşmasını amaçlıyor.

 

Akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamını artırmak üzere OPET ve İŞKUR’un Mart 2018’de başlattığı Kadın Gücü” projesi ile 2024 yılına kadar istasyonlarda toplam çalışan kadın sayısı bin 541 kişiden 4 bine yaklaşarak yüzde 140’ın üzerinde artış sağladı. İstasyonlarda çalışan kadın istasyon müdürü 70’ten 140’a yükseldi. Kadın akaryakıt satış yetkilisi 27 kişiden bin 63’e, kadın market satış yetkilisi ise 576’dan bin 630’a yükseldi. Kadın istihdamına destek veren bayi sayısında ise yüzde 338 artış gerçekleşti.

 

Proje sektörün çehresini değiştirirken OPET ve İŞKUR, yeni bir protokole daha imza attı. Kadın Gücü Projesi işe alım süreçlerinde OPET ve Sunpet bayilerinin İŞKUR istihdam teşviklerind enyararlanmasına olanak sağlayan protokol çerçevesinde özel eğitim ve mesleki gelişim programları da oluşturulacak.

 

OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk, “Kadınların eşit fırsatlara sahip olması; daha adil, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir dünyanın temelini oluşturuyor. OPET olarak toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı projemiz Kadın Gücü, ne mutlu ki tüm ön yargıları yıkarak ilerliyor.

 

 

Proje ile birlikte sadece OPET istasyonlarında değil, tüm akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının arttığını görüyoruz.

 

Kadınlar ile birlikte sektörün çehresini değiştiren, güzelleştiren bu projeyi akaryakıt istasyonlarındaki anlayış tamamen değişene kadar sürdürmeye kararlıyız” dedi.

 

Kadın istihdamına destek

 

İŞKUR Genel Müdürü Samet Güneş ise şunları söyledi: “OPET altı yıldır sürdürdüğümüz Kadın gücüprojesi ile kadınların daha az yer aldığı akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının artırılmasına yönelik çalışmalar yürüterek projenin başlangıcından bu yana sektörde kadınların daha fazla yer almasına yönelik önemli mesafeler kat ettik.

 

Kadın istihdamı konusunda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ederek, kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılması ile çalışma hayatında aktif rol alabilmelerinin sağlanmasına katkıda bulunmak için Cumhurbaşkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ve bu konuda çalışma gerçekleştiren ilgili Bakanlıklarımız ile işbirliği yaparak Şubat ayında ‘Is Pozitif’ programımızı hayata geçirdik.

 

Bu program kapsamında kadınlarımızın yetenek ve potansiyelini ortaya çıkarmak ve çalışma hayatının her alanında aktif hale gelebilmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan ‘Her Meslekte Kadın Eli’ projesi ile kadınların işgücü piyasasında hiç yer alamadıkları ya da çok az yer alabildikleri alanlarda kadın istihdamını desteklemeyi amaçlıyoruz.

 

Bugün de projemiz kapsamında OPET ile protokolümüzü yenileyerek iş birliğimizi daha da ileri seviyeye taşıyor, akaryakıt dağıtım sektöründe kadın istihdamının sürdürülebilirliğini desteklemeyi hedefliyoruz.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.